Tjenester

Ingen prosjekter er for store og kompliserte. Ingen for små eller for enkle. I Metallteknikk har vi høy kapasitet. Det betyr at vi leverer alt, fra skreddersøm til store produksjonsvolum.

Engineering

Fra idé til virkelighet

Alle prosjekter starter med en idé, og våre folk innen engineering gjør planer om til virkelighet. Uansett hvilke ønsker og behov kunden har, vil Metallteknikks erfaring og kompetanse sikre det beste resultat, topp driftssikkerhet, funksjonalitet og kvalitet.

Våre kunder presenterer oss ofte for en idé som via våre ingeniører og konstruktører blir til et konkret produkt. Omfattende erfaring fra stort sett alle bransjer og utfordringer, gir kunden sikkerhet for det beste resultat.

Vi tilbyr alle aktuelle engineeringtjenester. Dimensjonering, styrkeberegning, analyser, teknisk dokumentasjon eller annet – Metallteknikk er din totalleverandør.

Platearbeid

Alt begynner med platen

Det starter med en metallplate. Den skjæres, bøyes og valses, basert på kundens spesifikasjoner. Med flere tiårs erfaring og høy teknisk kompetanse, er Metallteknikk eksperter på platearbeid.

Metallteknikks platearbeid-tjenester tilbyr deg kostnadseffektive og raske løsningene samtidig som vi møter dine eksakte spesifikasjoner. Vi tilbyr en rekke slitesterke materialer av høy kvalitet som stål, rustfritt stål, aluminium og mer. Vi produserer alt fra enkeltproduksjoner til store produksjonsvolumer.

CNC

Når millimeters nøyaktighet betyr alt

Gjennom dreiing, fresing og avansert tre- og femakse maskineringsteknikk har vi ubegrensede muligheter til å produsere alle former og størrelser på produkter. CNC gjøres med stor presisjon og med nøyaktighet på inntil en tusendels millimeter i materialer som spenner fra plast til rustfritt, aluminium og edelmetaller, for å ha nevnt noe.

Ingeniørene står bak stadig mer avanserte løsninger, og i Metallteknikk har vi siste nytt i maskiner, camløsninger, ingeniørkompetanse og bransjens dyktigste fagfolk til å gjøre idé, planer og tegninger om til produkter klar til bruk.

Sveis

Prikken over i'en

Uavhengig av prosjekt, er sveising det som kompletterer produksjonen. Sammenføying av plater, rør og emner skaper kundens produkt. Hos Metallteknikk møter vi alle krav i NORSOK så vel som alle andre aktuelle standarder.

Montasje

Testet og klart

Metallteknikks avdeling for montasje muliggjør et ferdig og komplett produkt, klart for bruk.

Her setter vi sammen leveransen, som kan bestå av deler produsert hos oss, eventuelt supplert med teknologi og utstyr levert av kunde eller andre. Det kan dreie seg om mer komplekse sammenstillinger som også inkluderer hydraulikk, eksempelvis avanserte subseautstyr.

Om ønskelig gjennomføres det også en FAT (Factory Acceptance Test) sammen med kunden for å sikre at utstyret fungerer som forutsatt.

Avdelingen er et viktig bidrag til Metallteknikks «one stop shop»-konsept, og gjør at vi kan ta på oss komplette prosjekter. Å kunne produsere det meste under ett tak, gjør at vi har maks kontroll og oversikt, mens kunden har færre ledd å forholde seg til.

Innspill til hvordan bli en mer bærekraftig bedrift