Aktuelt

Mer fokus og bedre økonomi gjennom nytt styringssystem

Metallteknikk hadde behov for å samle all viktig informasjon ett og samme sted. Forus-bedriften Zigma360 hadde løsningen. Deres såkalte enterprise management system (ERP) hadde alt, fra prosjekt- til økonomistyring, og er i dag blitt et nav i BRI-bedriften.

Det handler om prosjektstyring, dokumenter, et system for tilbud og ordrekalkulasjon, for material og produksjon, kvalitet og ikke minst økonomi. Men når alt kommer til alt, er det resultat økonomi- og administrasjonssjef Karianne Bjelland i Metallteknikk er opptatt av.

-Tidligere hadde vi ulike system for de forskjellige delene av virksomheten, og vi måtte bruke tid på å hente inn all info og få en samlet oversikt over driften. Styringen er blitt mer effektiv etter at Zigma360 ble tatt i bruk. Nå har alle som trenger det løpende og samlet oversikt, uansett hvilken del av driften vi ønsker å vite mer om. Det markerer et tidsskille i Metallteknikk, sier Bjelland som ikke nøler med å applaudere produkt og tjenester fra daglig leder Jesper Hebnes og hans folk i Zigma360.

Ryggraden i bedriften
For ham er det nettopp oversikt og kontroll det handler om.

-Dette er et verktøy for SMB-bedrifter med fokus på produksjon, prosjekt og service. Zigma360 handler, som navnet tilsier, om fullt overblikk. Det er ryggraden i bedriften, hvor vi støtter hele verdiflyten, sier Hebnes som trekker fram Metallteknikk som et godt eksempel på hvordan Forus-bedriften har utviklet produkt og funksjonalitet sammen med kundene.

​Zigma360 er i sterk utvikling. Dagens 9 ansatte, blir til 14 før sommeren. Så stor tro har selskapet på konseptet at etter Norge, står det internasjonale markedet for tur. At også kundene heier, viser igjen på eiersiden. For der er både BRI, Metallteknikks eierselskap, og andre virksomheter som i dag bruker programvaren.

-Å være tett på kundene og utvikle oss sammen med dem, er en nøkkel til suksess, sier Jesper Hebnes.

Det er grunder Steinar Hagatun som står bak Zigma360. Med mange års erfaring som rådgiver, så han behovet for en samlet oversikt over en bedrifts virksomhet. Hagatun er selskapets produktsjef, og har fortsatt en sentral rolle i satsingen.

Krever endringsledelse hos kundene
Joda, det finnes et utall løsninger på markedet, så hva skal til for at Zigma360 blir den suksess selskapet og eierne tror på?

-Konkurransen i dette segmentet er knallhard. Vi må simpelthen være best på alt. Med det som utgangspunkt, har vi fokus på å være kundene beste partner. For det er ingen tvil om at det å satse på et system som knytter sammen økonomi, produksjon og alt det som tidligere gjerne har vært adskilt, krever god endringsledelse i virksomhetene. Derfor er det å støtte våre kunder i nettopp den prosessen, avgjørende for oss. Dessuten er det viktig for oss å ha kompetanse slik at vi kan og forstår de bransjene vi leverer til, sier Hebnes og legger til:

-Med over 80 fornøyde kunder så langt, kan vi med stolthet si at vi har lykkes i å levere en fleksibel og skalerbar ERP-løsning. Alt på ett sted, og nå fortsetter veksten.

Innspill til hvordan bli en mer bærekraftig bedrift