Aktuelt

Med Metallteknikk på laget går det fort i svingene

For Martine Hughes er livet motocross. Den 19 år gamle Nærbø-jenta har kjørt rett inn i den internasjonale eliten, og markerer seg på VM-nivå. Metallteknikk er en av sponsorene. Det gjør det mulig å satse videre.

-Sponsorene mine er veldig viktige. Uten dem hadde en karriere innen sporten vært umulig, slår hun fast.

Det gleder daglig leder Ronny Reiestad i Metallteknikk. Han kan selv mye om motorsport, og vet hvor viktig hvert tiendels sekund er. Men først og fremst er han opptatt av å støtte tøffe jærbuer som satser.

-Vi er på lag med lokalmiljøet, sier han.

For det er nettopp å satse Martine har gjort. I dag kjører hun VM i motocross, og er dermed på det høyeste nivået innen sporten. I løpet av en sesong kjører hun 5-8 viktige turneringer på sykkelen, en Kawasaki 250. I tillegg er hun med i svenske og norske mesterskap. Med «full grind» stiller gjerne 40 utøvere i et heat. Det gir hard kamp om ledelse og tidlig målgang.

Siste mesterskap kjørte hun for noen uker siden, men en velt og hjernerystelse i forbindelse med trening førte til at hun har måttet stå over noen konkurranser. Nå er hun fit for fight igjen, og klar for nye utfordringer.

Hun var ikke mer enn fire (!) da interessen for motocross ble vekket. Da hun fylte fem, var hun gammel nok til å bli medlem av en klubb – da som nå Elgane Motorsykkelklubb.

-Interessen kom nok via far. Han hadde kjørt litt selv, og inspirerte nok både meg og broren min, forteller hun.

Men suksessen har ikke vært gratis.

-Skal du drive det langt i denne sporten, må du ha bra fysikk, være i god form og ha vilje til å stå på. Her som ellers innen idrett, er det både oppturer og nedturer. Du må ha fokus på målet, både kort- og langsiktig, slår Martine fast.

Det koster å satse, også når det gjelder skole og utdanning. Martine går på VG2 på Bryne videregående med faget industriteknologi. Skolen har vært flink til å legge til rette for at hun skal kunne drive med sporten.

19 år og i ferd med å bli voksen. Utdanning. Motocross. Hva med framtiden?

Martine har tenkt mye på nettopp det den siste tiden.

-Jeg har ikke helt bestemt meg. Akkurat nå kjenner jeg at jeg vil satse videre. Motocross er både meg og livet mitt, sier hun.

Innspill til hvordan bli en mer bærekraftig bedrift